Etaleren voor Dummies

06/04/2017

Op donderdag 6 april, kwamen onze etaleurs van Eyework weer langs. Zij voorzien Uniek en XO minimaal eens in de 6 weken van een prachtige nieuwe etalage. Zelf was ik wel benieuwd hoe moeilijk het nou eigenlijk is om te zorgen dat de items zo mooi en aantrekkelijk mogelijk in beeld worden gebracht. Daarom heb ik mij een dagje verdiept in het vak van het etaleren. 

Om de moeilijkheidsgraad van dit vak te testen, hadden we bedacht om mij twee poppen in de etalage te laten aankleden. Daarna heeft Eyework ‘mijn’ creatie verbeterd en gestyled op hún manier. Ben je benieuwd in welke mate mijn creatie in het water viel of juist niet? Lees dan snel verder!

Mijn creatie

De gelukkige poppen die ik mocht aankleden waren deze twee roodharigen. Gelukkig lagen de setjes al klaar, dus hoefde ik in ieder geval niet lang na te denken over wat de poppen de komende zes weken zouden dragen. Ik begon met de linker pop en al snel hadden we ruzie. Aankleden is nog niet zo makkelijk met zo’n zware pop. Ondertussen kwam mijn collega-voor-een-dag van Eyework langs die mij even de tip gaf dat ik de pop beter uit elkaar kon halen, wat het proces wat makkelijker maakte.

Toen de kleding op de poppen zat kreeg ik twee tassen, om erbij te etaleren. Helaas had de ene pop de handen dicht, in de vorm van vuisten, en de andere pop had ook geen geschikte tas-handen voor een handtas. Toen zat er voor mij niks anders op dan de twee tassen mooi te positioneren onder de poppen, op de glazen plaat. Het resultaat:

The work of Eyework

Na mijn poging tot etaleren hebben de mensen van Eyework het van mij overgenomen. Echter vonden ze mijn creatie zeker “niet slecht“. Dit vatte ik wel op als een compliment, aangezien ik had verwacht dat ze mijn creatie erg slordig vonden. De mensen van Eyework hebben een erg kritisch en precies oog, en houden rekening met elk detail.

Dat ze erg precies en gedetailleerd werken is ook terug te zien in het eindresultaat.

Niet slecht? Als je het mij vraagt valt mijn creatie me toch erg tegen ten opzichte van die van Eyework. Wat me vooral opvalt aan het werk van Eyework is dat het erg strak is. Alles is precies tot in de puntjes gestyled. Ook valt het me op dat we allebei dezelfde items hebben gebruikt, maar de poppen van Eyework er op een of andere manier toch ‘meer aangekleed’ uit zien. Mijn poppen zijn wel wat saai en slordig in vergelijking.

Al met al vond ik het leuk om eens een dagje mee te kijken met dit vakgebied, maar ik voorspel voorlopig nog geen carrièreswitch. Bedankt voor het lezen en tot bij de volgende blog!